Uthyrningspolicy

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]Bostadsansökningar behandlas lika oberoende nationalitet, härkomst, religion eller kön.

Hyreskrav:
Förutsättningar och krav för att teckna hyresavtal, för sökande och medsökande:
1. Man måste ha fyllt 18 år.
2. Goda referenser från tidigare hyresvärd, tex inga registrerade störningar samt klanderfria hyresinbetalningar under den senaste ettårsperioden. Dessa krav gäller även för bolagets befintliga hyresgäster.
3. Hushållet ska ha god möjlighet att betala hyran för lägenheten.
I normalfallet innebär detta:
a. minst en av de som upptas på hyreskontraktet ska ha en tillsvidareanställning (undantag gäller för studentlägenheter),
b. en total årsinkomst för den eller de som upptas i hyreskontraktet som motsvarar tre årshyror, samt
inga betalningsanmärkningar för den eller de som upptas i hyreskontraktet.

4. Vi kräver att hushållet har ett för lägenheten lämpligt antal boende. Utformningen av våra lägenheter och de gemensamma utrymmena i våra fastigheter, liksom vår underhållsplan för respektive fastighet, utgår ifrån ett visst antal boende. Ett större antal boende ökar slitaget på fastigheten och därmed våra kostnader. Därför tillämpar vi följande gränser.

1 rok – max 2 boende
2 rok – max 3 boende
3 rok – max 4 boende
4 rok – max 5 boende
5 rok – max 6 boende

Vi förbehåller oss alltså rätten att undersöka inkomster, kreditvärdighet, referenser från tidigare boende och från eventuella arbetsgivare.

Lägenheterna annonseras på Internet
Vi annonserar lediga lägenheter på vår hemsida. Där ges utförlig information om lägenheten/fastigheten/området.

Intresseanmälan/Bostads Kö
Intresseanmälan görs på hemsidan, där projektet presenteras. De som inte har tillgång till internet kan ringa till Jansson Properties, Personal hjälp er med registrering vid telefon. En grov bedömning görs direkt efter anmälan. Jansson Properties kan begär in ytterligare info från sökande.

Erbjudanden och turordningen bland de sökande
(Gäller endast sökande av lägenhet på Fernhemsvägen 1 i Skogstorp).

Vi tillämpar kötid från anmälningsdatum. Lägenheter som publiceras på vår hemsida erbjuds till de intressenter som köat längst. De som fått lägenhetserbjudande har en vecka på sig att svara JA/NEJ på erbjudandet. Efter svarstidens utgång kontaktas sökande som står först på erbjudandet som tackat JA och som är godkänd enligt våra grundkrav (se ovan) för visning.

Turordning för övriga lägenheter
Vi prioriterar sökande som kan flytta in så snart som möjligt efter att lägenheten blivit tillgänglig för inflytt.

1. Befintliga hyresgäster prioriteras. Vi beaktar även hur lång tid det har gått sedan intresseanmälan kom in när beslutar vem som ska erbjudas att hyra hos oss, så att äldre anmälningar prioriteras. Vi förbehåller oss dock rätten att bestämma vem vi hur ut till baserat på en helhetsbedömning av de sökandes ekonomiska förmåga och övriga lämplighet att vara hyresgäst hos oss, utifrån de kriterier som vi listar ovan.

2. Vi ger även i övrigt förtur till hyresgäster som saknar anmärkningar, eller enbart har anmärkningar om ringa förseelser, från tidigare hyresvärd/bostadsrättsförening avseende den senaste tvåårsperioden. Gäller inte för lägenheter på Fernhemsvägen 1 i Skogstorp Eskilstuna.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”1/2″][vc_empty_space][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row]